Delfináriumok vs. delfinek szabadon engedése

Ez a kérdés egy nagyon kényes témát vet fel. Mostanában egyre több szervezet kezd el küzdeni a delfináriumok ellen, hogy zárják be őket és engedjék szabadon a fogva tartott delfineket és orcákat. De azért nem olyan egyszerű dolog ez.

Megmondom őszintén, hogy mi egyik csoport mellé sem állunk. A mi álláspontunk ebben a témában a következő:

1. Nem harcolunk semmi ellen, inkább egy békés és okos megoldás mellé állunk. (Ezért szerveztük a "Szolgálat a Cetekért" kezdeményezésünket, aminek a keretén belül minden hónap első vasárnap estéjén távmeditációban Szeretetet és Fényt küldünk a befogott ceteknek. Erről többet ezen a linken találsz: https://bluedolphinegyesulet.webnode.hu/news/hirek/)

2. A mi javaslatunk inkább az lenne, hogy ne bezárják a delfináriumokat, hanem alakítsák át "delfin-, vagy tengeri állatokat gyógyító központokká". Ami azt jelenti, hogy a megsérült állatokat, ide lehetne szállítani és meggyógyítani őket, majd visszaengedni a természetes közegükbe, ha már jól vannak. Addig amíg lábadoznak, pedig be lehetne engedni a közönséget, hogy megnézhessék őket, így lehetne velük találkozni is. Tehát mindenki jól járna. A belépő díjak összegét lehetne a gyógyításokra fordítani és biztosan sokan adományoznának is az ilyen gyógyközpontoknak. A lényeg, hogy a szórakoztató iparból kivonjuk ezen intelligens lényeket, mert a különböző delfin és orca show-k csak a profitért működnek.

3. A beteg/sérült gyermekek gyógyítására alkalmazott delfineket, pedig ne medencékben tartsák, hanem csak olyan helyen lehessen ezt a tevékenységet végezni, ahol a tengerből lekerített részen tudnak dolgozni velük, ahol relatíve szabadabban vannak és ne a vegyszeres vízzel teli medencében kelljen élniük. Mivel a vegyszerek, fertőtlenítőszerek bőrproblémákat okoznak az állatoknak. Továbbá, a kis zárt térben agresszívvá és depresszióssá is válhatnak a delfinek és orcák.