Kérdések és válaszok

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK a delfinekkel kapcsolatban

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Kérdés-válasz gyűjtemény a Delfinekkel kapcsolatban:

1. Található-e Magyarországon delfin?

Nem található delfin Magyarországon. Magyarországon törvény tiltja a delfinek tartását.
"Az 1998. évi XVIII. törvény -  az állatok védelméről és kíméletéről"
.

2. Miért jó találkozni a delfinekkel és miben tudnak segíteni az embereknek?

A delfinek mindenki arcára mosolyt csalnak. A pozitív kisugárzásuk és életörömük mindenkire jótékony hatással van. Szinte mindenki, aki találkozott már delfinekkel és együtt is úszott velük, arról számolt be, hogy ez a találkozás megváltoztatta az életét, de legalábbis egy mérföldkövet jelentett életének azon szakaszán.
Továbbá tudományos kutatások is kimutatták már, hogy a delfinek hangja, vibrációja jótkékony hatással van az emberi energiamezőre.

A velük való találkozás segít a következőkben:

- Nagyobb önszeretet és önelfogadás.
- Önbizalom növelése.
- Gyógyulás fizikai, érzelmi, mentális és spirituális szinten.
- Az öngyógyító folyamatok gyorsabb beindulását, és gyorsabb regenerálódást biztosít lelki és testi szinten is.
- Mélyebb belső béke, mély belső öröm.
- Játékosság.
- Harmonikus kapcsolatok kialakításában.
- Növeli a felelősségvállalást önmagunk iránt.
- Növeli a kapcsolatot a természettel.
- Több szabadság, kevesebb félelem az életben.
- Gyorsabb manifesztálása a szívünk vágyának.
- Egység- Közösség érzése.

- Depresszió esetén is nagyon hatékony, segít könnyebben kijönni a depressziós állapotokból.

4. Kinek ajánlható a delfin-terápia bármely formája?

- Mindenkinek, aki szereti a delfineket és szívesen összekapcsolódik az energiáikkal.
- Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.
- Akik stresszesen élik az életüket, és szeretnének relaxálni vagy gyógyulni.
- Fogyatékos, sérült gyermekek számára.
- Kismamáknak.

6. A vadon élő delfinekkel úszáshoz szükséges-e búvártudás?

Nem szükséges, nem búvárkodunk, hanem csak "snorkellezünk". Hogy mi is az a snorkellezés, erről többet olvashatsz az alábbi linken: https://bluedolphinegyesulet.webnode.hu/news/elso-bejegyzes/

A snorkel felszerelés a következőkből áll: uszony, maszk, légzőcső és rövid búvárruha.

Mivel nyílt vízre megyünk ki, így fontos, hogy legyen vízbiztonság érzés. Vannak helyek, ahol még kötelező a mentőmellény használata is.

7. Van-e lehetőség az Egyesület munkáját támogatni, adományt adni?

Igen, természetesen. Ha belépsz a tagok közé és befizeted az éves tagdíjakat, akkor azzal máris az Egyesület munkáját támogatod.

Az Egyesület céljainak megvalósításához külön, más összeg adományozására is lehetőség vanezzel kapcsolatban vedd fel kérlek a kapcsolatot az Egyesület elnökével az elábbi e-mail címen: bluedolphininfo@gmail.com

Köszönjük, ha támogatod munkánkat és törekvéseinket!

Köszönjük, ha végigolvastál!

További szép és örömteli napot kívánunk!

Blue Dolphin Egyesület Csapata

Ajánlott-e a delfinekkel szülés?

TÉNYEK ÉS GONDOLATOK A DELFINEKKEL SZÜLÉSSEL KAPCSOLATBAN

"Minden anya szeretné, hogy a gyermeke születése különleges legyen. De vannak olyanok is, akik olyan messzire is elmennének, hogy delfinbábák segítségével adjanak életet gyermeküknek.
A delfinekről azt tartják, hogy képesek megérezni, ha egy nő áldott állapotban van – bizonyos esetekben még azelőtt, hogy az illetőnek tudomása lenne róla-, és ha állapotos nő tartózkodik a vízben, a delfinek gyakran kitüntetett figyelemben részesítik.

A nők biztonságban érzik magukat, amikor a delfinekkel vannak a vízben. Ezek a csodálatos emlősök nagyon mélyen képesek átélni az örömöt. A velük való úszás lehetővé teszi egy várandós anyának, hogy érintkezésbe lépjen az örömmel, ami a szülés igazi lényege.
A kórházak hajlamosak a gyermekszülést egy szervezett, sterilizált üggyé tenni, melyet inkább a szakemberek, mintsem az édesanyák irányítanak....
.....A delfinek, az általuk kibocsájtott ultrahangok segítségével képesek érzékelni a várandós kismamákat. Azok a kismamák, akik várandósságuk alatt találkoztak delfinekkel, valóban úgy érezték a delfin tudatosan közelít hozzájuk és babájukhoz, s érzékelték az általuk kibocsátott hangok pozitív rezonanciáját. A legújabb tudományos kutatások is azt bizonyítják, hogy a delfinhangok pozitív hatással vannak a baba agyműködésére, szívverésére, megnyugtatják a magzatot.
Az általuk kiadott hallható és nem hallható tartományba eső hangok és rezonanciák pozitív hatással vannak az ember ideg-és energiarendszerére, erősítik az immunrendszert, kiegyensúlyozó hatással vannak a belső szervek és mirigyek így végső soron az egész szervezet működésére. "

Sok kismama megkeresett már minket, hogy segítsünk abban, hogy delfinekkel tudjon szülni. Ez késztetett arra, hogy megírjam ezt a cikket. Megértem, hogy sok kismamának eszébe jutott már a delfinekkel való szülés.  De ez azért nem olyan egyszerű. Első hangzásra ez nagyon jó ötletnek tűnhet, azonban ez sokkal komolyabb és komplexebb dolog ennél; főleg innen Magyarországról kivitelezni egy ilyen vállalkozást.

Miért is?

1. Egyenlőre nem is tudunk olyan helyről a világban, ahol ez hivatalosan, orvosi felügyelet mellett, engedélyezett. Lehet információkat látni egy-egy helyről, de gondoljunk csak bele, hogy ki tud ezekért felelősséget vállalni innen.

2. Még nem találkoztunk olyan itthoni nőgyógyásszal, aki belement volna abba, hogy a páciensét elengedi. Megint jogos, mivel nem tudna felelősséget vállalni értük.

3. Igen magas költséggel járna egy ilyen vállalkozás, hiszen már hónapokkal a szülés előtt ki kellene utazni az adott helyre, mert ott jóval előtte már meg kellene kezdeni az ismerkedést és az összehangolódást a delfinekkel. Majd a szülést követően, az újszülöttel sem lehet azonnal felülni egy repülőre tizenórákat utazni.

4. Utazás a repülőn:  "A légitársaságok általában a 36. hétig (ikerterhesség esetén 32. hétig) javasolják a repülést, de a 18. héttől már csak orvosi igazolással engedik repülőgépre szállni a várandós nőket. A 36. hét után, a kismamák és gyermekük teljes biztonságának érdekében, a szakorvosok többsége már a rövidebb utazásokat sem javasolja, a légitársaságok pedig legtöbbször nem is engedélyezik a repülést."

Ezek lennének az alapvető tények, amiket legelőször is figyelembe kell venni és átgondolni elég felelősségteljesen!

Azt tanácsolom, hogy tegyük meg azt, ami itthon is elérhető!

Amit megtehetünk itthon is, és amiben mi is tudunk segíteni:
- a kismama delfinmeditációkkal összehangolódhat a delfinek energiáival, ami jótékony mind a babára és a kismamára is;
- hallgathat a kismama delfinhangokat felvételről, nézhet delfineket filmeken;
- ha az orvosa beleegyezik, akkor választhat alternatív szülést, vajúdhat vízben és hallgathat közben delfinhangokat, amik megnyugtatják, mind a babát és a kismamát is.

Ezek a megoldások bárki számára kivitelezhetőek, és nem beszélve arról, hogy sokkal biztonságosabb mindenki számára.

Ha további kérdésed van, akkor írj nyugodtan: bluedolphininfo@gmail.com

További szép és örömteli napot kívánok!
Delfinszeretettel:
Netty

Mi a véleményünk a delfináriumokról?

Legyenek delfináriumok vagy zárják be őket?

Ez a kérdés egy nagyon kényes témát vet fel. Mostanában egyre több szervezet kezd el küzdeni a delfináriumok ellen, hogy zárják be őket és engedjék szabadon a fogva tartott delfineket és orcákat. De azért nem olyan egyszerű dolog ez.

Megmondom őszintén, hogy mi egyik csoport mellé sem állunk. Több okból kifolyólag:

1. Nem harcolunk semmi ellen, inkább egy békés és okos megoldás mellé állunk. (Ezért szerveztük a "Szolgálat a Cetekért" kezdeményezésünket, aminek a keretén belül minden hónap első vasárnap estéjén távmeditációban Szeretetet és Fényt küldünk a befogott ceteknek. Erről többet ezen a linken találsz: https://www.bluedolphinegyesulet.hu/products/szolgalat-a-cetekert-tavmeditacio-minden-honapban/

2. A mi javaslatunk inkább az lenne, hogy ne bezárják a delfináriumokat, hanem alakítsák át "delfin-, vagy tengeri állatokat gyógyító központokká". Ami azt jelenti, hogy a megsérült állatokat, ide lehetne szállítani és meggyógyítani őket, majd visszaengedni a természetes közegükbe, ha már jól vannak. Addig amíg lábadoznak, pedig be lehetne engedni a közönséget, hogy megnézhessék őket, így lehetne velük találkozni is. Tehát mindenki jól járna. A belépő díjak összegét lehetne a gyógyításokra fordítani és biztosan sokan adományoznának is az ilyen gyógyközpontoknak. A lényeg, hogy a szórakoztató iparból kivonjuk ezen intelligens lényeket, mert a különböző delfin és orca show-k csak a profitért működnek.

3. A beteg/sérült gyermekek gyógyítására alkalmazott delfineket, pedig ne medencékben tartsák, hanem csak olyan helyen lehessen ezt a tevékenységet végezni, ahol a tengerből lekerített részen tudnak dolgozni velük, ahol relatíve szabadabban vannak és ne a vegyszeres vízzel teli medencében kelljen élniük. Mivel a vegyszerek, fertőtlenítőszerek bőrproblémákat okoznak az állatoknak. Továbbá, a kis zárt térben agresszívvá és depresszióssá is válhatnak a delfinek és orcák.

Orcák szabadon

Delfinek szabadon

Miben és hogyan segíthetnek a Delfinek?

Miben és hogyan tudnak segíteni a delfinek és bálnák?

Sokak számára ismeretlen az a téma amivel mi foglalkozunk, és mi a küldetésünknek tekintjük, hogy minél több emberhez eljuttassuk a delfinek és bálnák üzenetét. Ebben a cikkben szeretném bemutatni a munkásságunk célját és hogyanját.

Mióta a delfinekkel és bálnákkal foglalkozom, teljesen megváltozott az életem és egy teljesen új szemléletmódon látom a világot. Ez mostanra már életformámmá vált. Beépítettem az életembe azokat a minőségeket, amelyeket a delfinek/bálnák képviselnek. Nem azt mondom, hogy azóta nem jelennek meg a nehézségek az életemben, de megváltoztak az élet kihívásaira adott válaszaim. Többek között, könnyebben és tisztábban találok megoldásokat minden helyzetben és meg tudom őrizni a középpontomat a kihívások idején is.

Tanuljuk meg, hogy: "Az élet együttműködés és nem verseny!"

Az előző két cikkben olvashatsz pontosan arról, hogy mit is szimbolizálnak a delfinek és bálnák. Ezt már újra nem részletezem. Arra szeretnék kitérni, hogy miben és hogyan tudjuk hasznosítani a gyakorlatban a delfinek és bálnák üzenetét, és ebben az Egyesületünk milyen szerepet vállal.

Kutatások is már bebizonyították, hogy a delfinek/bálnák hangja és látványa jó hatással van az emberre.

Lehetsz egészséges, gyermek vagy felnőtt; illetve beteg vagy sérült. A delfinek/bálnák bekapcsolása egy-egy terápiás folyamatba, illetve csoportos programba, az alábbiakkal ajándékoz meg:

- oldja a feszültséget és a stresszt;
- relaxál, ellazít;
- új energiákkal tölt fel;
- tisztít testileg és lelkileg;
- beindítja az öngyógyító folyamatokat;
- új élménnyel tölt el;
- feltölt életörömmel, békével és nyugalommal;
- emeli a tudatosságot;
- nyitottabbá és rugalmasabbá tesz;
- új szemléletmóddal ismertet meg;
- összekapcsol a Lelkeddel.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, akkor az alábbiakat tudjuk ajánlani, amelyek nálunk elérhető kezelések, terápiák és csoportos programok:

Egy kicsit spirituálisabb nézetből a cetekről:

A Delfinek "Szeretet-Lények", akik a legpraktikusabb és szerető, törődő módon, az élet női oldalával összehangolva támogatnak minket. A Bálnák pedig az "Erőt képviselő Lények", akik a legenergetikusabban, erősebben és közvetlenül támogatnak minket az élet férfi oldalával összehangolva.

Az Új Korszakba lépve a delfinek és bálnák kívánsága, hogy minél jobban kapcsolódjanak az emberekhez, hogy segítsék a fejlődésünket, és az emberi faj okozta problémák megoldását.

A delfinek és bálnák a mi testvéreink az óceánban, akik intuitíven értenek meg minket és szeretettel támogatnak minket és a földet.

Eljött az idő a mi felébredésünkre és a tudatosságunk növelésére!

Amennyiben tetszett, amit olvastál, akkor kérünk, hogy oszd meg másokkal is!
Köszönjük szépen, ha segítesz nekünk minél több emberhez eljuttatni ezen információkat!
További örömteli napot kívánunk!

Blue Dolphin Csapata